KRIK-konfirmant 2020

Vi ønsker alle 9.klassinger velkommen til et unikt år med identitet og tro - som konfirmanter i Lillesand Frikirke!

Vil du være KRIK.konfirmant så er du hjertelig velkommen til oss.

Er du usikker og trenger å vite mer? Da er anbefaler vi informasjonsmøte for konfirmanter og foresatte tirsdag 20. august klokka 20:00 i Frikirken.
Kom og hør mer om våre planer for året og få svar på de spørsmål du måtte ha i forhold til å være konfirmant hos oss.

Hva er KRIK-konfirmant?
KRIK konfirmant er Lillesand Frikirke sitt unike konfirmant tilbud. Programmet bygger på ulike aktivitetssamlinger som kanotur med overnatting, boblefotball, paintball, ski/snowboard-weekend, curling og andre mer vanlige aktiviteter én gang i måneden fra august til april. På disse aktivitetsamlingene får konfirmantene også undervisning i et sentralt tema fra Bibelen.

Hva lærer man som KRIK-konfirmant?
Som KRIK-konfirmant er vi opptatt av at konfirmanten skal oppleve en økt bevissthet til sin egen tro og identitet. Undervisningen bygger på sentrale tema i den kristne tro:
1: Tro og tvil
Vi snakker om hva det betyr å tro, at tvil ikke er det motsatte av tro, men en naturlig del av livet vårt.
2: Hvem er Gud og hvem er jeg?
Vi snakker om at Gud er den som har skapt oss og den som har gitt oss verdi og mening med livet. Hva er vår identitet som mennesker skapt i Guds bilde?
3: Bibelen og gode vaner
Vi lærer om Bibelen og hvorfor bl.a. bønn, trosbekjennelsen, salmer, gudstjenesten og fellesskap er viktig for en kristen.
4: Jesus som lærer og venn
Vi snakker om Jesus sitt liv, hvilke kloke ting han lærte disiplene sine og om at han oppfordret dem til å følge han.
5: Jesus som frelser og konge
Vi snakker videre om Jesus og hva det betyr at han døde og stod opp igjen.
6: Kristen etikk og moral
Vi skal snakke om å ta gode valg og hva som kan hjelpe oss å stå opp for det vi tror er riktig. (Stikkord: kjærester, rusmidler, gruppepress, mobbing på nett, etc.)
7: Menigheten og Den Hellige Ånd
Vi snakker om hvem Den Hellige Ånd er, hva nådegaver er, og hva som er sammenhengen mellom det og å være en del av en menighet.
8: Disippel, jeg?
Vi snakker om hva vi selv tenker om å være en disippel av Jesus. Er det noe for alle? Hva betyr det å følge Jesus i dag?

Hvem kan delta?
Alle som går i 9.klasse er velkommen til å være KRIK-konfirmant. Det krever ikke medlemskap i Frikirken og man trenger ikke være døpt._Om noen ønsker å delta på opplegget, men konfirmere seg i en annen kirke, så er det mulig etter avtale med den aktuelle kirken. Alle samlinger er obligatoriske og må prioriteres før andre fritidsaktiviteter.

PÅMELDING

Powered by Cornerstone